Sprzet agd lodz marynarska

Prowadząc restaurację kuchnia winna być wyposażona w gigantyczną część profesjonalnego sprzętu, który usprawni i przyspieszy pracę pracowników. Zakup odpowiednich urządzeń zależy natomiast w pełnej wartości od zapotrzebowania czy rodzaju menu.

W wielu restauracjach oferujących staropolskie menu potrzebne są szatkownice do kapusty, ponieważ warzywo zatem jest elementem wielu tradycyjnych polskich dań. W krótkich firmach cateringowych lub małych restauracjach zazwyczaj zbiera się ta młoda, ręczna, zwykła szatkownica, zrobiona z plastiku albo drewna, dzięki jakiej można też przygotować inne warzywa, jak np. ogórki czy marchewkę, z jakich najczęściej robi się m.in. świeże surówki. Przy większym zapotrzebowaniu konieczny jest sprzęt różnego typie, z wbudowanym silnikiem i zachęcany elektrycznie. Zwiększa się też szczególnie w ścisłych zakładach przetwórczych czy gospodarstwach rolnych.

Taka szatkownica jest niezwykle wytrzymałym sprzętem o doskonałej klasie, która przedstawia się te swoją obsługą. Sprzęt ten szanuje się m.in. z silnika, metalowego bębna czy korpusu i małej rynny, po której usuwa się poszatkowana kapusta. Szczególnie drogą częścią są noże uczynione ze stali nierdzewnej, które mogą obsługiwać przez długi okres czasu. Szatkownica pewno stanowić zaopatrzona na żądanie w pozostałe dodatkowe elementy, jak np. świder, który pomoże przeciąć główkę kapusty na pół i oszczędzi pracy ręcznej. W relacji z potrzeb można i zakupić przystawkę, która da szatkowanie na plasterki innych warzyw, uchwyt wraz z kołami, dzięki jakim można szybko przesuwać sprzęt czy dodatkowe tarcze. Tarcze mają nacisk na sposób cięcia - mogą więc być delikatne kawałki, wióry albo plastry. Jeżeli jednak potrzebna nam jest dopiero szatkowana kapusta, tradycyjna tarcza w zupełności nam wystarczy.